نخ جراحی

در عمل جراحی بخیه زدن به معنی دوختن بخشی از بافت بدنی است که توسط سرسوزن مخصوص و نخ جراحی انجام می شود. امروزه یکی از لوازمی که در تجهیزات پزشکی کاربرد زیادی دارد و در انواع مختلفی دسته بندی می شود، نخ جراحی است. ما در مقاله ی زیر به بررسی دسته بندی های مختلف نخ جراحی می پردازیم.

دسته بندی های مختلف نخ جراحی

نخ جراحی طبق ضخامت آن دسته بندی می شود. دسته بندی های مختلف نخ جراحی عبارتست از:

قابل جذب بودن و یا نبودن آن

مصنوعی و یا طبیعی بودن آن

مولتی فیلامنت

گفتنی است مهم ترین دسته بندی آن، قابل جذب بودن و یا نبودن آن است. 

انواع مختلف نخ های جراحی قابل جذب

نخ های جراحی قابل جذب انواع مختلفی دارد که عبارتست از:

کرومیک

کاتگوت

ماکسون و PDS

ویکریل و دگزان

انواع مختلف نخ های جراحی غیر قابل جذب

انواع مختلف نخ های جراحی غیر قابل جذب عبارتست از:

سیلک

نایلون

نخ های سیمی

نخ جراحی مولتی فیلامنت

نخ جراحی مولتی فیلامنت جزء نخ های چند رشته ای است که در میزان انعطاف متفاوت است. نخ تک رشته ای به نسبت چند رشته ای ها منعطف تر است و می توان آن ها را به راحتی گره زد. دقت نخ هایی که تک رشته ای هستند بیشتر بوده و ظرافت عمل نیز به وسیله ی آن ها بالاتر می رود.

پزشکان معمولا از نخ های جراحی تک رشته ای برای جراحی های اعصاب، چشم و قلب استفاده می کنند. نخ جراحی چندرشته ای به 2 نوع پیچیده و قیطان طبقه بندی می شود که نخ قیطان به لحاظ استفاده راحت تر است و گره هایی هم که با این نخ ها ایجاد می شود، پایدارتر و قطورتر است.

نخ های جراحی که از الیاف مصنوعی، الیاف طبیعی، کلاژن، الیاف فلزی و روده حیوانات تهیه می گردند، از ضعیف ترین آن ها که الیاف طبیعی هستند تا محکم ترین آن ها که الیاف فلزی هستند در موارد مختلفی از بافت های خارجی و داخلی بدن استفاده می شود.









نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.